Over CFDC

CFDC.nl is het bedrijf van Chrissy Fens, erkend instructeur (KNHS 2012), Bitfitter (ICPBC, 2016), jurylid tot en met M2 niveau (KNHS) en zelf actief in de sport geweest tot ZZL niveau.

Haar passie voor anatomie en pathologie vindt zijn oorsprong in de humane geneeskunde, daar Chrissy opgeleid is als HBO-verpleegkundige en ook jaren werkzaam geweest is in de humane zorg. De liefde voor de paarden(sport) en het succes van het bedrijf heeft ertoe geleid dat zij deze passies heeft kunnen combineren.

20200425_212055
paardenkliniekderaaphorst

Samenwerking met Paardenkliniek de Raaphorst

Tegenwoordig is Chrissy veel te vinden op Paardenkliniek de Raaphorst te Wassenaar en met Drs. Morgan Lashley (SHHP), waarmee zij samenwerkt, om zich nog verder te ontwikkelen binnen het medische vlak. Haar uitdagingen zijn dan ook het verder ontwikkelen van de (sport)paarden van haar leerlingen met oog voor de gezondheid van het paard (preventie), als het verantwoord opbouwen van het (sport)paard na blessure (revalidatie). Samen met Paardenkliniek de Raaphorst en Morgan Lashley heeft zij in 2020 “Equine Medical Sports Trainer” ontwikkeld; een instructeur die werkt als verlengstuk van de dierenarts.

Korte historie

Chrissy is voorheen altijd een fanatieke wedstrijdruiter geweest. Met haar volledig zelf opgeleide merrie Blodine (Wolfgang x Elegant) kwam zij uit in de Z2 dressuur. Helaas is Blodine in Oktober 2015 onverwachts ingeslapen door heftige koliek tijdens haar dracht van Guardian S.

Kort daarna kocht zij een jonge getalenteerde ruin van Bodyguard (x El Corona), deze is verkocht naar Canada. Ook heeft zij een getalenteerde ruin van Houston (x El Corona) gereden, ook deze is doorverkocht maar in Nederland gebleven.

Momenteel is Damisela la Promesa, een merrie van Wup (x elite pref Flemmingh), haar huidige sportpaard. Damisela is een enkele keer mee geweest in de klasse M2 dressuur en wordt thuis verder opgeleid.

IMG-20190418-WA0015

Kan jouw paard mijn hulp gebruiken?

Laat je gegevens achter in onderstaand formulier en ik neem contact met je op...