Over CFDC

CFDC.nl is het bedrijf van Chrissy Fens, erkend instructeur (KNHS 2012), Bitfitter (ICPBC, 2016), jurylid tot en met M2 niveau (KNHS), Certified IPOS instructeur (teugeldrukmetingen 2022), Sport Horse Manager (Bartels Institute 2022) en Equine Osteopath in opleiding (Vluggen institute start 2022). Chrissy is zelf actief in de sport geweest tot ZZL niveau met meerdere paarden. Haar focus ligt dan ook niet meer op de sport, maar meer op de wetenschap rondom het opleiden van paarden en het coachen van haar leerlingen om de paarden zo gezond en functioneel mogelijk te houden.

Haar passie voor anatomie en pathologie vindt zijn oorsprong in de humane geneeskunde, daar Chrissy opgeleid is als HBO-verpleegkundige en ook jaren werkzaam geweest is in de humane zorg. De liefde voor de paarden(sport) en het succes van het bedrijf heeft ertoe geleid dat zij deze passies heeft kunnen combineren.

20200425_212055
paardenkliniekderaaphorst

Samenwerking met Paardenkliniek de Raaphorst

Tegenwoordig is Chrissy veel te vinden op Paardenkliniek de Raaphorst te Wassenaar en met Drs. Morgan Lashley (SHHP), waarmee zij samenwerkt, om zich nog verder te ontwikkelen binnen het medische vlak. Haar uitdagingen zijn dan ook het verder ontwikkelen van de (sport)paarden van haar leerlingen met oog voor de gezondheid van het paard (sportbegeleidingen), als het verantwoord opbouwen van het (sport)paard na blessure (revalidatietrajecten). Samen met Paardenkliniek de Raaphorst en Morgan Lashley heeft zij in 2020 “Equine Medical Sports Trainer” ontwikkeld; een instructeur die werkt als verlengstuk van de dierenarts.

Curriculum Vitae

Tweetalig VWO Wolfert van Borselen College
HBO-Verpleegkunde Hogeschool Rotterdam 2012
ORUN KNHS 2012
ICPBC International College Professional Bitfit Consultants 2016
Official KNHS, jurylid tot en met M2 niveau 2016
Equine Medical Taping Equine Studies 2021
IPOS Certified Coach Teugeldruk metingen 2021
Sport Horse Manager Bartels Institute 2022
Equine Osteopath in opleiding, Vluggen Institute -vet course- start 2022

IMG-20190418-WA0015

Kan jouw paard mijn hulp gebruiken?

Laat je gegevens achter in onderstaand formulier en ik neem contact met je op...

Contactformulier