Verantwoord en gezond trainen

In 2012 heeft Chrissy het ORUN diploma gehaald en is zij verenigingslessen gaan geven op de vereniging waar zij toen haar paard Blodine gestald had staan, PC de Schieruiters in Rotterdam. Al snel werd duidelijk dat haar passie meer lag bij het technische aspect van de dressuur en besloot zij te stoppen met de groepslessen en zich meer te richten op de fanatieke (wedstrijd)ruiter. Door de jaren heen is de nadruk steeds meer komen te liggen op het combineren van kennis en wetenschap in de trainingen.

DaamChrissy

“Het welzijn van onze paarden combineren met de sport is zeker mogelijk, maar daarvoor moeten we onze paarden leren begrijpen.

Waarom doen ze wat ze doen? Hoe werkt het paardenlichaam? Wat weten we en wat weten we nog niet? Wat is verantwoord trainen en hoe trainen we zo effectief mogelijk, met de minste kans op over- of onderbelasting?”

Welzijn en sport gaat hand-in-hand met kennis en wetenschap.

Manier van lesgeven

In de manier van lesgeven is zij beïnvloed door haar grote anatomische en biomechanische kennis van het paard. Zo wordt er veel aandacht gegeven aan de rechtgerichtheid van het paard, open hals-kaak verbinding en het van achteruit naar voren toe trainen. Merendeel van haar lesklanten komen uit in de dressuursport tot subtop niveau en hebben welzijn en harmonie hoog in het vaandel staan tijdens de trainingen. 

Fenna Ketting met Champ d'amour

Fenna Ketting met Champ d'amour

Bijscholing en kwaliteitsverbetering

Chrissy investeert veel tijd in bijscholing en kwaliteitsverbetering binnen het vak als instructrice zelf. Ook volgde zij de opleiding tot KNHS Official B/L en later ook M1/M2.

In 2019 ben is Chrissy begonnen met het jaartraject "Dressagepro Trainersclub", waarin zij een jaar begeleid is geweest door topexperts zoals Rien van der Schaft. Door zich zeer regelmatig te blijven bijscholen en te ontwikkelen wil zij haar trainingen naar een hoger plan tillen om zo haar leerlingen nog beter te kunnen ondersteunen.

Daarnaast is er een continue ontwikkeling op het gebied van bijscholing in kennis. Chrossy bezoekt regelmatig congressen of volgt trainingen die haar meer toepasbare kennis geven.

De nadruk binnen de lessen ligt bij:

  • Correct opleiden van het paard
  • Biomechanica
  • Gezondheid van het paard in training
  • Proefgericht trainen
  • Harmonie

Kan jouw paard mijn hulp gebruiken?

Laat je gegevens achter in onderstaand formulier en ik neem contact met je op...

Contactformulier