Bitfitting

Ken je het gevoel dat je in een grote ruitersportzaak naar een wand vol bitten staat te kijken. Te bedenken welk bit nou het beste bij jouw paard zou passen? Dat je eigen kennis eigenlijk niet verder gaat dan lengte maat en voorkeur enkel/of dubbelgebroken bit? Je een keuze moet maken die bindend is? En geen flauw idee hebt hoe de anatomie van jouw paard z’n mond er werkelijk uit ziet…

Hiervoor is het beroep Professional Bitfit Consultant ontwikkeld. In Oktober 2016 heeft Chrissy de opleiding van het International College for Professional Bitfit Consultants (ICPBC) afgerond. Sinds die tijd is zij werkzaam als bitfitter door heel Nederland en heeft veel ervaring opgebouwd. Chrissy werkt samen met nationale en internationale ruiters waaronder Emmelie Scholtens, Stal van de Sande, Eline van Egmond, 3E horses en Evert Veenstra.

Bitfitting1
ICPBC-gediplomeerd

ICPBC-gediplomeerd

Deze opleiding geeft verdieping op het bestaande beroep als bitfitter, omdat de benodigde kennis veel verder moet reiken dan alleen het leren bit-passen. De opleiding van het ICPBC bekijkt het aanmeten van bitten vanuit verschillende disciplines en is daardoor veel breder en meer verdiepend. Door de achtergrond van Chrissy in de (dressuur)sport is zij in staat om te kijken naar de behoefte van de ruiter, het paard, maar ook zeker vanuit het oogpunt van de sport zelf.

Een Professional Bitfit Consultant is een bitfittter die behalve naar de anatomie van de mond en het gebit, ook cranio-sacrale aspecten, osteopatische inzichten, rijtechnische kennis en kennis uit de biomechanica gebruikt om tot een zo goed mogelijk inzicht te komen.

Samenwerking tussen verschillende disciplines

Chrissy is dan ook te vinden in het kwaliteitsregister van het ICPBC (icpbc.com) en schoolt zich regelmatig bij om haar kennis up-to-date te houden. Daarnaast is zij ook officieel Sprenger-fitter.

Samenwerking tussen verschillende disciplines zoals zadelmakers, osteopaten, dierenartsen en tandartsen is belangrijk om het paard zo goed mogelijk te laten functioneren om het gevraagde op een gezonde en verantwoorde wijze uit te kunnen voeren.

Tijdens een consult kan je met meerdere bitten rijden om het verschil te voelen. CFDC werkt merk onafhankelijk en komt aan huis met bitten van verschillende merken bij zich (o.a. Sprenger, Harrys Horse, Trust, Neue Schule, BS, Stubben).

Bitfitting3
Bitfitting2

Een waardevolle aanvulling

Belangrijk is dat een bit goed past bij zowel het paard als de ruiter(hand) voor sportcombinaties maar zeker ook voor de recreatieve combinatie. Zo kan een betere aanleuning tot stand komen, meer lichaamsgebruik, gesloten mond, minder kans op wondjes in de mond. Kortom; een waardevolle aanvulling voor het paardenwelzijn en de sport

Zal ik bij je langskomen?

Hoor je binnen 72 uur niets? Stuur een whatsapp gebricht naar 06-48511308 of email naar info@cfdc.nl. De site heeft weleens storingen... Excuses voor het ongemak.

Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.
Contactformulier