Equine Medical Sports Trainer

In een tijd waar paardenwelzijn steeds meer aandacht krijgt en de wetenschap tot steeds nieuwe inzichten komt, is er behoefte om de zorg voor het paard steeds meer te optimaliseren.

Na gesprekken met eigenaren, dierenartsen en mijn eigen ervaring is gebleken dat het revalidatietraject na een blessure vaak een erg onzekere tijd is, waarin er grote verantwoording op de eigenaar rust om dit traject te monitoren, een eigenaar die hier niet voor opgeleid is.

DaamChrissy
slide1

Hulp bij revalidatietraject

Alleen een opbouwschema is niet meer afdoende, want niet altijd zijn de randvoorwaarden dusdanig dat deze altijd correct kan worden opgevolgd. Dit met veel onzekerheid bij de eigenaar, druk op de dierenartsen en in het ergste geval herblessures tot gevolg. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook revalidatiecentra, waar de eigenaar volledig ontzorgt wordt, maar soms is dit financieel voor een eigenaar niet haalbaar of wil de eigenaar het paard niet verplaatsen.

In samenwerking met Sport Horse Health Plan en Paardenkliniek de Raaphorst hebben wij hiervoor een oplossing proberen te bedenken. Iemand die de eigenaar meer aan de hand kan nemen tijdens een revalidatietraject, waardoor onzekerheden wegvallen, de lijnen korter worden, de druk op de dierenartsen afneemt en bovenal het paard de grootste winnaar is.

Efficiënte monitoring

De functie Equine Medical Sports Trainer (EMST) valt het best te omschrijven als een gediplomeerd instructeur die gespecialiseerd is in de anatomische en biomechanische aspecten van het paard in zijn rol als (sport)paard. Met daarnaast ook ruime kennis van pathologie, om een revalidatie of preventietraject zo efficiënt mogelijk te kunnen begeleiden en monitoren. Kleine veranderingen worden sneller opgemerkt, waardoor er sneller kan worden ingegrepen. Daarnaast begeleidt Chrissy de combinatie verder correct opbouwen van het paard in dit traject (rijtechnisch/longeren).

IMG-20190418-WA0015
20200425_212055

Helikopterview

Chrissy behoudt een helikopterview over het paard, de ruiter en andere factoren zodat het revalidatie of preventietraject vanuit een breed oogpunt te monitoren zijn. Zij begeleidt en adviseert de eigenaar, uiteraard altijd in nauwe samenwerking met de behandelend dierenarts. Het doel is dan ook zo efficiënt mogelijk de revalidatieperiode te overbruggen en het paard met correct lichaamsgebruik terug te brengen op oud niveau (met geminimaliseerde kans op recidief).

In deze functie wordt Chrissy opgeleid en begeleid door drs. Morgan Lashley (Sport Horse Health Plan) en drs. Franklin Lashley (Paardenkliniek de Raaphorst).

Kan jouw paard mijn hulp gebruiken?

Hoor je binnen 72 uur niets? Stuur een whatsapp gebricht naar 06-48511308 of email naar info@cfdc.nl. De site heeft weleens storingen... Excuses voor het ongemak.

Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.
Contactformulier